Get Adobe Flash player
dziedzK
ekomuzeum
produkt lokalny z malopolski

O NAS

 

Firma Produkcyjno-Usługowo-Handlowa "SPIŻARNIA DOLINY KARPIA" s.c. powstała w 2010 roku. Podstawową działalnością rodzinnej firmy jest produkcja wyrobów z karpia, choć w ofercie znajdują się również inne ryby hodowane na terenie Doliny Karpia m.in. pstrąg, jesiotr, sum, amur czy tołpyga. Do sztandarowych, wielokrotnie nagradzanych produktów naszej firmy należą karp wędzony oraz filety z karpia i pulpety karpiowe w zalewie octowej. Przetwory ze Spiżarni Doliny Karpia: karp wędzony, karp w zalewie octowej, pstrąg wędzony, jesiotr wędzony, karp w pomidorach, pulpety karpiowe w zalewie, pulpety karpiowe w pomidorach, pstrąg w zalewie, karp wędzony w zalewie są produktami certyfikowanymi ("Produkt Lokalny z Małopolski"). Od sierpnia 2016 r. jesteśmy również członkami Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolski.